FREE SHIPPING FOR ORDERS OVER 50 € | SAVE 5,90€ IN SHIPPING

FinnishEnglish

Turvehoitokokemuksia

Eka kerta | Turvesaunakokemus "Osa 1" 

Ensimmäinen kosketukseni turvehoitojen maailmaan oli eräänä talvipäivänä.
Testasin turvesaunaa.

Tähän väliin kerron, että saunomaan lähdin erittäin epäluuloisin mielin. Olin toki
lukenut ja kuullut turvehoitojen hyvistä vaikutuksista, mutta olen erittäin skeptinen tämäntyyppisiä asioita kohtaan.

Sisäinen lapseni heräsi henkiin siellä saunan lauteilla ja nauraa hihittäen lätkytin
ruskeaa ja viileää turvetta iholleni. Sen kummemmin enää muistamatta mitään
ohjeistuksia tai terveyshyötyjä.

Täytyy myöntää, että tuolloin olin takuuvarma, että turvehoidot ovat täyttä huuhaata, taas joku hömppämetodi, joka laantuu vuoden kuluessa unohduksiin.

Ainoana hauskuutena on se, että voi sukeltaa lapsuuden rapalätäkkö fiiliksiin, siinä turvetta lätkiessä pitkin kroppaa.

Saunomisen ja turpeen pesun jälkeen sain vielä niskahartia hieronnan. Tuntui
kivalta, mutta tähän kiviniskaan se ei helpotusta juuri tuonut.

Saimme testailla joitakin tuotteita siinä kuivatellessa ja itse ihastuin silloin HiusSprayhin. Kaupasta hankittuja hiusten selvittäjäainesuihkeita saa sumutella puolen pullon verran ja kyllä riittää takkua siltikin. Mutta tätä sprayta ei tarttenut laittaa kuin muutama suihkaus ja johan lähti oikenemaan nätisti. En tosin vain keksinyt syytä mikä tässä suihkeessa teki hiukseni niin helposti kammattaviksi.

Sehän ei missään tapauksessa mielestäni voinut liittyä mitenkään turpeeseen, koska sehän on huuhaata.

Jokunen viikko tämän turvesaunan jälkeen huomasin ettei minulla ole enää tarvetta rasvata ihoani kauttaaltaan suihkussa käynnin jälkeen ja että kaikki pahimmatkin kuivan ihon oireet on hävinneet.

Kuiva iho ei ole tosiaan vaivannut tuon saunomisen jälkeen. Vaikka aina ennen talvisin on ollut olo, että suihkun jälkeen voisi sukeltaa ammeeseen, joka on täytetty kosteusvoiteella. Tietenkään en voinut vielä uskoa siihen, että turpeella olisi jotain tekemistä kuivan ihon katoamisen kanssa.

Terkuin Skeptikko

 

Skeptikko täällä taas hei! | Turvehierontakokemus "Osa 2"

Tällä kertaa olin vihdoinkin saanut sovittua ajan ja lähdin testaamaan
turvehierontahoitoa. Asian kanssa olin vitkutellut ja vatkutellut jo liian pitkän aikaa, muka aikaa en löytänyt.

Rehellisesti sanottuna en ole ikinä käynyt hieronnassa, enkä oikeen osannut odottaa mitään ja oikeastaan pelotti ja hävetti se, että aloin olla jo niin huonossa kunnossa. Ihan kierossa ja koukussa. No, mutta nyt oli aika varattu ja sinne oli mentävä.

Tällä kertaa yllätti se, että turve jota iholleni hoitaja levitti, olikin lämmintä. Kun taas ekalla kerralla se oli viileää ja saunan lämmössä tuntui jopa kylmältä.

Iholle levitetty turve ja lämpimät turvepussit rentouttivat mukavasti. Minun tuli tarve puhua hölöttää koko se aika, koska alkoi rentouttamaan niin hyvin, että olin nukahtaa siihen hoitopöydälle.

Tunnin verran hoito kesti, sinä aikana sain kokea lämpimän turpeen iholla, lämpimät turvehaudepussukat leviteltynä kropan päälle, imukuppihieronnan selässä, hieronnan, joka alkoi päästä, jatkui käsiin, sormiin, jalkoihin, varpaisiin ja keskittyi etenkin selän pahoihin lihasjumeihin.

Kerrottakoon vielä, että hoitoon tullessani ja hoitopöydälle asettuessani
jännittyneenä, olin erittäin negatiivisesti latautunut. En suinkaan tätä hoitoa kohtaan, vaan kaikki henkilökohtaisessa elämässäni olleet vastoinkäymiset olivat syöneet mieleni erittäin negatiiviseksi ja kiukkuiseksi ja olin pahalla tuulella ihan koko ajan ollut edelliset pari viikkoa.

Hoitopöydältä noustessani oli ihmeen kevyt olo! En muistanut lainkaan miksi olin
ollut niin kovin pahantuulinen vielä aamulla. Kaikki se negatiivinen painolasti jäi
siihen hoitopöydälle ja ui turpeen mukana kaupungin viemäriverkostoon.
Ihan valtavan ihana olo oli, niin kevyt, onnellinen ja hyväntuulinen. Hymyilin ilman mitään suurempaa syytä ja totesinkin Katriinalle, etten edes muista milloin viimeksi olisin näin hymyillyt.

Tämä on koettava uudestaan! Joten varasin uuden ajan.

Hieronnan ja hoidon tehnyt Katriina suositteli minulle 5 kerran tehohoitoa, jotta olo helpottuisi kunnolla, kuulemma jumeja lihaksiin jäi vielä useammalle kerralle.
Minun toiveeni oli tuolloin, että löytäisimme kadonneen kaulani vielä jonkin
hoitokerran päätteeksi.

Skeptikko

 

Toinen turvehoitokerta | Turvehieronta "Osa 3"

Ensimmäisen hoitokerran päätteeksi Katriina muistutti minua juomaan reilusti vettä ja tutkailemaan peilin avulla näkyykö mitään muutoksia.

Veden juonnin muistin, mutta se peilin kautta seuraaminen unohtui. Yhden huomion viikon aikana tein kuitenkin, olo oli virkeämpi ja nukuin hiukan
paremmin, enkä aamulla noustessani ollut ihan yhtä kipeä, kuin aiemmin olin ollut.

Tosin työviikko, yhdellä vapaapäivällä, oli vaatinut veronsa ja menin sunnuntaina
työvuoron päätteeksi ihan kieroon ja olin maanantaiaamuna kipeä ja mutkalla. Mutta onneksi oli turvehoitokerta 2!

Hoito toteutettiin tällä kertaa kuten ensimmäiselläkin kerralla, Katriina keskittyi
eritoten selän lihaksistoon.

En tiedä osaanko sanoin kuvailla tunnettani, kun tällä kertaa nousin hoitopöydältä istumaan ja päässä suhisi, kun veri lähti kiertämään. Olin suoristunut, eikä selkään enää sattunut, kuten oli sattunut vielä hoitolan ovesta sisään kävellessäni.

Ja mikä tärkeintä ja mitä olin eniten odottanut, Minulla oli vihdoinkin kaula! Ihan pieni kaulan tynkä löytyi, mutta siellä se oli! Oli minulla se, se oli vain uponnut olkapäiden väliin, unohtunut sinne vuosiksi.

Kun kaula putkahti esiin, ryhtikin löytyi osittain ja tunsin itseni kauniiksi. Huipputunne.

Ystävättäreni totesikin minulle, että mitä ihmettä sinulle on tapahtunut, näytät niin virkistyneeltä ja iloiselta! Olit vielä pari viikkoa sitten niin kovin väsyneen ja harmaan oloinen. Mutta nyt olet kuin toinen ihminen!

Silloin se välähti itselleni, oli pakko mennä katsomaan peilistä ja totta, sieltä peilistä katsoi nainen, jonka kasvot olivat kaventuneet ja tummat silmänaluset haalistuneet ja väri oli palannut poskiin, ja hymykuoppakin näkyi taas.

Totesin ystävälleni, että olen sen verran tehnyt, että olen käynyt 2 kertaa
turvehoidossa. Että ehkäpä siinä se juju :)

Skeptikko

 

ps. Oletko mahdollisesti kokeillut jo turvehoitoa? Lähetä meille kokemuksesi sähköpostitse osoitteeseen heikki.ruha@lehtopeat.com ja julkaisemme sen blogissamme. Tai tietysti voit kirjoittaa kokemuksestasi suoraan kommenttiosioon :)


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published